Tips kesehatan musim gugur

Musim gugur minangka musim panen sing apik. Iki uga minangka musim insiden sing dhuwur kanggo penyakit. Akeh penyakit rawan kambuh ing musim gugur. Miturut psikolog, amarga pengaruheiklim lan faktor liyane, kedadeyan depresi lan penyakit mental liyane ing musim gugur wis saya tambah. Mula, musim gugur kudu nggatekake aturaneemosi, njaga sikap optimis ing kabeh perkara, komunikasi karo kanca, njupuk luwih akeh mlaku-mlaku, utawa melu acara musim gugur uga dadi pilihan sing tepat. Lan ing musim gugur, iklimwis garing lan masarakat gampang kelangan semangat. Dadi ing musim gugur, kita kudu nandur kabecikan pakulinan turu luwih awal lan tangi turu.

Musim gugur uga musim panen kabeh jinis woh-wohan. Gampang mangan akeh banget kanggo nyebabake rasa ora nyaman sacara gastrointestinal. Kajaba iku, sawise mlebu musim gugur, awak dadifungsi pencernaan wiwit mudhun. Dadi, yen sampeyan ceroboh, gampang ditindakake penyakit gastrointestinal. Mula, musim gugur kudu nggatekake pencegahanpenyakit gastrointestinal, mangan woh kanggo nggatekake kebersihan, nolak panganan adhem lan ombenan adhem, mentah lan mateng kudu dipisahake. Sawetara pasta, sup beras lan panganan liyane bisadigunakake kanggo menehi nutrisi weteng.

Autumn

Ing musim gugur, kita kudu menehi perhatian supaya anget lan replenish banyu ing wektu biasa. Mupangat ing sawetara kegiatan ruangan kanggo mbantu nambah resistensi awak lan aja nganti adhem. Nanging, kudu dielingi yen ing musim gugur nalika suhu sithik, otot lan ligamen manungsa bakal padha nyebabake refleks kanthi nambah vasokonstriksi lan viskositas, nyuda sawetara gerakan sendi lan nyuda ekstensibilitas ligamen. Yen ora anget sadurunge olahraga, bakal nyebabake cedera ligamen sendi, ketegangan otot lan liya-liyane. Para ahli nyaranake manawa olahraga kudu ora akeh banget. Dadi kita kudu milih sawetarakegiyatan sing gampang lan lembut.


Wektu kiriman: Nov-19-2020